Sådan kan du gøre haven mere lækker

Ønsker du at shine haven op og gøre den mere lækker at være ude i? Så er der flere ting, du kan overveje at få gjort/få opstillet i haven. Er du fx ikke meget for at luge dine bede, så kan du ved at sprede ting som barkflis, kakaoskaller eller noget tredje gøre det sværere for ukrudt at springe frem. At sprede noget organisk i bedet sætter også ny næring i omløb i det, som dine buske, træer mv. vil få gavn af.

Stil et fuglebad an

Som noget andet kan du sætte vand i omløb udendørs. Fx kan du få et springvand, hvis du kan lide at se vand i bevægelse. En mere simpel løsning, der ikke kræver el, er at få et fuglebad stillet an ude i haven. Vær dog lige obs på, at stående vand tiltrækker insekter, så placér evt. fuglebadet et godt stykke væk fra huset. Når du ønsker flere fugle i haven, kan du også hænge fuglefoder fra træerne.

Sæt en motoriseret markise op

Hvis du gerne vil gøre det mere bekvemt for dig selv at være ude i haven, kan du overveje at få en markise sat op. Så har du altid en skærm at ligge under på din solseng, hvis du er glad nok for den friske luft og den udendørs varme, men ikke er vild med direkte sol. I dag kan du få motoriserede markiser, som du nemt og bekvemt kan få rullet ud ved at trykke på en fjernbetjening.

Er du interesseret i at få en markise med motor? Find én via Markiseeksperten.dk.

Har du en større have? Lav en lille sti med natursten

Græs er rart at gå barfodet hen over, men har du en forholdsvist stor have, kunne det give mening at lægge en sti for at skabe lidt variation. Skal du lægge en sti, skal du tage stilling til, hvilke sten du vil bruge til opgaven. Ønsker du natursten med et råt look, kunne du fx overveje skifer. Ved fliser af natursten er der ikke to sten, der er helt ens, så du får mulighed for at lægge en flot og unik havesti.

Introducér stedsegrønne planter

Oplever du, at haven bliver lidt kedelig at se på om vinteren, hvor alt er visnet? Mange vælger at hænge lyskæder op i haven om vinteren for at få noget ud af den. Men du kan nu også overveje at introducere stedsegrønne planter derude. Buksbom og kristtorn er to planter, du kan overveje, hvis du ønsker, at der stadigvæk er i hvert fald lidt grønt at se på om vinteren, når du kigger ud i haven.

Overvejer du at få træbeskæring?

Som noget andet kan du se på, om der er træer i haven, der kunne trænge til træbeskæring. For ved nogle af dem vokser trækronen måske lidt for vildt. Det kan også være, et træs krone blokerer for solen. Overvejer du at få træbeskæring udført, så sørg for at lade professionelle om at gøre jobbet.