Giv dit udeareal et sommerligt pust

Sommeren står for døren og det er tid til at gøre terrassen og haven klar til de lange og varme sommeraftenener med hyggen i centrum. Skal dit udeareal være samlingspunktet for venner og familie, kan du ved hjælp af disse tips skabe en terrasse og have der er indbydende og stråler af sommer.

Indretning af terrassen

Skab en sommerstemning på terrassen med afslappet lys, det kunne for eksempel være lanterner og lyskæder, der er placeret forskellige steder på terrassen. Derudover kan det være en god idé at investere i en halogen terrassevarmer til de kølige aftenener, så I ikke behøver at trække i store jakker eller gå indenfor. Du kan supplere terrassevarmeren med indbydende og behagelige møbler, der sørger for at du og dine gæster kan holde til at sidde på terrassen hele aftenen. Derfor bør du overveje hvilket møbelarrangement du skal have på din terrasse og om møblerne skal være dit omdrejningspunkt, eller om grillen er vigtigere. Et fast sted til grillen og alt dens tilbehør er med til at give en hyggelig stemning, da man ofte griller mad på de varme sommeraftenener. Gennemfør den gode sommerstemning med blomster og planter, der skaber liv på din terrasse og i din have. Det kan være at du vil have plantekasser for at dele udearealet op eller måske har du ikke grønne fingre og foretrækker en vild have, hvor naturen vokser som den vil.

Tænk på de små

Har du børn med masser energi, kan det være en god idé at tænke over deres behov i haven. Der kunne laves plads til leg i skyggen med en sandkasse eller legehus. Er din børn lidt ældre og skal brænde mest muligt energi af, kan en trampolin være en oplagt mulighed. En trampolin skaber en anderledes mulighed for dine børn at forbrænde deres energi og føle at der er plads til dem i udearealet.