Få den have du altid har drømt om

Bor du i hus, og drømmer du om at få en smuk og fantastisk have, hvor der er plads til hele familien, blomster og bede? Flere og flere danskere er begyndt at få grønne fingere. Blomster og planter er blevet lidt af en trend, og flere og flere drømmer om at få en have, hvor de kan være kreative og plante smukke planter. Men hvad skal der egentlig til for at få en smuk og vedligeholdt have? Det kræver nemlig en masse energi og tid, for at holde en have smuk.

Find planter og blomster der nemmere at holde

Når du står og skal til at vælge blomster og planter til din have, kan det være en rigtig gode ide at rådføre dig med en ekspert først. Selvom det kan være fristende at vælge alle de smukke blomster der er i plantecenteret, er dette ikke altid en god ide. Hvis du ønsker en have, der blomstrer fra forårets start til slut efterår, skal du have helt specifikke planter og blomster. Blomster og planter blomstrer nemlig på forskellige tidspunkter. Så brug lidt tid sammen med en blomsterekspert, og forklar hvilken have det er du går og drømmer om.

Husk vanding og afledning af regnvand

I Danmark regner det ret meget, og når det regner, bliver vandet transporteret ned i jorden. Her er det vigtigt at du har et system der kan begrænse eller forsinke regnvandsstrømmen i din have. Her er lar-løsninger rigtig smarte. Med LAR bliver regnvandet i grunden afledt langsommere, end i et kloaksystem. På den måde kan du altså aflede dit regnvand til eksempelvis et regnbed. Her bliver regnvandet opsamlet, og brugt i bedene, så du ikke selv behøver at vande bedene hver dag. På den måde bliver det overskydende regnvand altså brugt bæredygtigt, og du får vandet din have.