Guide til dit nye vandfilter

Mangler du et nyt vandfilter? Der kan være flere årsager til benytte et vandfilter i sin bolig. Trods at vi i Danmark har drikkevand i vandhanerne, kan vandet være hårdt. Særligt en stor mængde af kalk mindsker holdbarheden på husholdningsapparaterne for eksempel din kaffemaskine, elkedel eller dit strygejerns levetid. Vandfiltre findes i en bred prisklasse, der gør det muligt for de fleste boligejere at være med. Dette gør et vandfilter til en effektiv og omkostningsfri løsning.

Sådan fungerer et vandfilter

Vandfiltret er oftest placeret under håndvasken, hvor vandet løber igennem, og i denne proces filtreres vandet. Det gælder blandt andet både kalk, kobber, jern og klor. Det kan dermed fjerne lugt og smag, der kan være generende for dig. Ved at benytte et vandfilter er du garanteret rent vand, da filtret sørger for at frasortere eventuelle partikler og urenheder i vandet. Online kan du orientere dig og læse om filtrene, og om hvilken der passer til dine behov. En af de ting, du skal være opmærksom på er, at der findes flere typer af vandfiltre i forskellige størrelser og materialer, der har forskellige funktioner. Der fås både vandfiltre, som er udviklet til mere teknisk brug og til rensning af drikkevandet i din bolig.

Det kvalitets-og miljøbevidste valg for boligejere

Ønsker du at være mere miljøbevidst, eller går du op dit drikkevands kvalitet og renhed? Et vandfilter kan ikke kun rense drikkevand. Der fås også vandfiltre til rensning af regnvand, der efterfølgende kan bruges til at vande din haves planter og blomster eller til at vaske din bil. Et miljøbevidst valg til dig, som har fokus på miljøet. Med et vandfilter til drikkevandet opnår du en friskere smag, og du vil ligeledes kunne smage forskel, når du bruger vandet i både kolde og varme drikke. Ved at have et vandfilter kan du have kontrol og sikre kvaliteten af din boligs drikkevand.