Gode råd til dig som er husejer

Om du har været husejer i mange år eller er ny i feltet, er det vigtigt at vide, hvad det kræver at have et hus.

Hvis du har haft dit hus i flere år, er det tid til at blive mindet om det ansvar og de arbejdsopgaver, der kommer med at eje et hus. Ellers risikerer du, at opgaverne løber fra dig, og pludselig står du med et hus, der trænger til en større renovering. Her er det altså nemmere at tage tingene i opløbet og holde dit hus ved lige, frem for at stikke hovedet i jorden og vente til sidste øjeblik. Det får også regningen til at blive større ved check-ud.

 

Hvis du er ny husejer, kan du se dette som en lille hjælp. En hjælp til at få et overblik over de opgaver som skal varetages, i forbindelse med dit nye hus.

 

Gulvpleje

Du skal anskaffe dig noget ordentligt gulvpleje. Dine gulve skal holde til lidt af hvert og gerne i rigtig mange år – ja, nærmest hvad der svarer til en livstid. Derfor skal du altså have noget ordentlig gulvpleje til brædderne i dit hjem. Skaf noget ordentlig sæbe og lak, så dit gulv får den bedste beskyttelse.

 

Træolie

 

Træolie er et must. Du kan bruge træolie til at pifte de fleste træmøbler op med. Særligt bordplader har en tendens til at blive trætte og tørre, og så skal de altså have en opfrisker med noget træolie. Giv gerne dine træoverflader en behandling en gang om året, så du er sikker på, at der er de bedste betingelser for, at træet kan holde sig friskt og pænt i mange år.

 

Malerpensler

 

Pensler er gode til oliebehandlinger, og du kommer nok til at male en dørkarm eller to i årernes løb.