Den perfekte guide til skinnende service

Der er ikke noget værre end en opvaskemaskine, som ikke gør sit job ordentligt. Hvide pletter, kalket service, uklare glas og en irriterende lugt kan skyldes en opvaskemaskine, som trænger til en opfriskning. Men tvivl ikke – her kommer de bedste råd til skinnende service.

Sådan afkalker du din opvaskemaskine

Det er vigtigt, at din opvaskemaskine afkalkes for at forhindre, at dine glas får et hvidt udsende med kalkrester. Læs eventuelt i din brugsanvisning, hvordan netop din opvaskemaskine skal afkalkes og hvilket afkalkningsmiddel, der fungerer bedst til denne. En afkalkning af opvaskemaskine fungerer ved, at der hældes citronsyre eller et afkalkningsmiddel i den anbefalede dosering i beholderen. Vask herefter på et almindeligt program, undgå dog ved første program at komme alt for beskidt service i opvaskemaskinen. Et godt råd er at bruge salt i opvaskemaskinen, da dette hjælper til, at maskinen sjældnere skal afkalkes.

Sådan gør du selve maskinen ren

Husk også at rengøre selve din opvaskemaskine, da snavs og skidt kan ende i afløb og filter og dermed ophobe sig. Det er derfor vigtigt, at du jævnligt rengør maskinens filter med opvaskemiddel. Derudover kan det være en god idé at tage hylder og eventuel bestikholder ud og afrense med varmt vand og opvaskemiddel, da der kan sidde meget fedt på disse dele efter madrester.

Tips til at forhindre en beskidt opvaskemaskine

Hvis du husker at fjerne eventuelle madrester på tallerkner og bestik inden det sættes i maskinen, kan det gøre en kæmpe forskel for, hvor ofte din maskine behøver grundig rengøring. Mange danskere er ikke klar over dette, men det kan rent faktisk skade din maskine, hvis du altid lukker lågen efter en vask. Det er faktisk godt for din opvaskemaskine, hvis du lader lågen stå åben efter et endt program, da dette lader fugten fra den varme maskine slippe ud.