Det bedste rengøringstip til stædige fliser

Når det kommer til rengøring af hjemmet er fliser både enormt praktiske og upraktiske på samme tid. I dagligdagen er det nemt at vedligeholde et godt og solidt flisegulv – det kan blot støvsuges og tørres over med en klud.

Men samtidig kan det også være en af de mest besværlige overflader at gøre rent i derhjemme. Især på badeværelset kan rengøring af fliser være noget af en udfordring – så hvordan kan du nemt og hurtigt sørge for at holde dine fliser flotte og rene, uden det tager for meget af din fritid?

Sådan rengører du dine fliser

Uanset hvilket rum dine fliser er i, så er den nemmeste måde at spare tid på rengøringen faktisk at gøre rent lidt oftere. Ja, selvom det kan virke selvmodsigende, så er det faktisk bedre at skrue lidt op for rengøringsrutinen.

For når du rengører dine flise med en god fliserens med jævne mellemrum. Det gælder særligt på de fliser du har på badeværelset og i selve badet. Her vil kalk hurtigt lægge sig på fliserne hvis de ikke bliver rengjort med jævne mellemrum. En god huskeregel er, at rengøre dine fliser på samme tid som du tørrer støv af i dit hjem.

Et gammelt husmodertrick til kalk

Hvis der er kalk og belægninger på dine fliser, kan rengøringsopgaven dog godt se noget uoverskuelig ud. Måske har du endda prøvet at skrubbe med god, gammeldags knofedt, men uden det store held eller gode resultat. Kalk på fliser og i badet er en af de mest almindelige udfordringer, men er samtidig også en der kan være besværlig at overkomme.

Så hvordan får du skinnende rene fliser igen? Svaret er lagereddike, tålmodighed og selvfølgelig godt med knofedt. Blandt lagereddike op med vand fra hanen og sprøjt det på de kalkbesatte fliser. Lad det stå natten over og skrub og rens fliserne dagen efter.