Derfor skal du bygge en tilbygning til dit hus

Er familien blevet større siden du flyttede ind, eller er der behov for et ekstra værelse til et hjemmekontor? Så kan en tilbygning være en rigtig god løsning, fremfor at købe et nyt hus. Vi vil her komme ind på de væsentligste fordele, ved at bygge en tilbygning til sit hus.

Ejendommens værdi vil stige

Når du laver en tilbygning til din ejendom, vil værdien heraf stort set altid stige. Ikke nødvendigvis 1-til-1 med hvad tilbygningen har kostet, men du vil i langt de fleste tilfælde kunne øge salgsprisen på din ejendom. Flere kvadratmeter er nemlig næsten altid lig med højere pris.

Som tommelfingerregel siger man, at jo højere huspriserne er i det område din bolig er beliggende, jo bedre kan det rent økonomisk betale sig at få lavet en tilbygning.

Tilpas selv din tilbygning

Når du vælger at lave en tilbygning til dit hus, er der den fordel, at du helt selv vælger, hvordan den skal se ud. Du kan med andre ord få lige præcis den tilbygning, du ønsker. Køber du derimod et nyt hus, ser det ud, som det nu gør. En tilbygning har du selv indflydelse på, hvis du fx gerne vil have et helt særligt gulv eller vægge i den nye tilbygning.

Du vælger derudover selv, hvilken type tilbygning, der skal laves. Du bestemmer selv om det skal være et nyt hjemmekontor, børneværelse, badeværelse eller noget helt fjerde. Du kan få bygget lige præcis det, du har behov for.

Spar penge

Hvis behovet for mere plads er opstået, er det i langt de fleste tilfælde markant billigere at få lavet en tilbygning, end at købe et helt nyt hus. Når du køber et nyt hus, er der nemlig også omkostninger forbundet med mægler, tilstandsrapport og meget andet. Den slags omkostninger er der ikke, når du i stedet vælger at få lavet en tilbygning.