Kan man have laminatgulv i badeværelset?

Laminatgulve er et praktisk gulvvalg, men kan gulvtypen også lægges i badeværelset? Og hvilke andre flottegulve er måske et bedre valg?

Nej, så enkelt kan det siges, når spørgsmålet er om du kan lægge et laminatgulv på badeværelset. Eller det er i hvert fald svaret, hvis du ønsker at overholde de danske regler i forhold til vådrum.

Der findes nemlig laminatgulv, der er designet til at kunne lægges i badeværelser, dog sjældent i selve brusenichen. Men disse er generelt ikke godkendt i forhold til at overholde de danske regler, da vi her i Danmark har meget strenge regler på området og de fleste gulvproducenter derfor ikke er interesserede i at betale de udgifter der er forbundet med at få gulvene godkendt til lægning i vådrum i Danmark.

Så selvom der findes laminatgulve, der vil kunne tåle at blive lagt i et badeværelse, så ville du ikke overholde reglerne, hvis du vælger at lægge et laminatgulv på badeværelset. Dette vil både kunne give problemer i forhold til forsikringer og hvis du ønsker at sælge din bolig.

Til gengæld vil disse laminatgulve være et fremragende valg i køkkenet, kælderen og entreen, samt i gæstetoiletter eller bryggers uden gulvafløb, da disse ikke anses som vådrum og derfor ikke skal leve op til reglerne for vådrum.

I disse rum er det dog stadig en stor fordel, hvis gulvet kan tåle at blive vådt.

Klinker, klinker og klinker

Når det gælder gulve der er perfekte til badeværelset, så er det ikke til at komme uden om klinker, men da der i dag findes et kæmpe udvalg af klinker, så giver det dig stadig utroligt mange muligheder.

Har du eksempelvis overvejet et laminatgulv på badeværelset, fordi du gerne vil have et gulv der ligner træ, så kan du i stedet vælge en klinke med trælook.

Du kan i dag også få klinker med betonlook, naturstenslook, metallook og terrazzo look.