Indret det perfekte soveværelse til din søvn

Skal du indrette et nyt soveværelse eller trænger du bare til en forandring? Soveværelset er et sted som du tilbringer mange timer i, og det er derfor en god idé at indrette det på en måde som giver anledning til maksimal afslapning, så du får den bedst mulige søvn. I denne guide giver vi dig nogle få tips og tricks til at opnå netop det resultat.

Rolige farver

Ny indretning af dit soveværelse er en perfekt anledning til at hive dunken af indendørs maling frem som du tænkte var for radikal til de andre rum. Vægge i de fleste rum er malet hvide, da det bringer mest muligt lys i hjemmet. Men farverne i soveværelset må gerne være mere afdæmpede og mørke. På den måde bliver dit soveværelse mindre lyst, hvilket kan være en fordel, hvis du ikke har mulighed for et mørklægningsgardin. Derudover kan væggene komplimentere farverne på dine seng og skabe og skabe et ensartet og roligt udtryk. Du kan prøve med farver som mørkeblå eller mørkegrøn for et smuk og afslappende look.

Hold lyset ude

Lys er din søvns værste fjende, da din hjerne automatisk liver op, når lys rammer dine nethinder, om det så er fra en skærm eller vindue. Derfor er det en god ide med mørklægningsgardiner, som lukker alt lys ude, så du ikke bliver forstyrret af solen, når den står op 4:30 om sommeren. Derudover bør du heller ikke have fjernsyn i soveværelset, da det blå lys holder dig selv efter du har slukket for det.

Planter gør dit soveværelse til en oase af søvn

Planter er dine venner i soveværelset, da mange har luftrensende evner. Planter såsom fredslilje, guldpalme, aloe vera, guldranke og svigermors skarpe tunge er både pæne, men renser også luften i dit soveværelse, så du på den måde for en sundere søvn.