Hvilken type varmekilde skal jeg vælge til mit hus?

Det er en stor opgave, hvis du skal vælge en specifik type varmekilde til dit hjem. Det er ikke en beslutning, du skal tage let på. I stedet bør du undersøge flere forskellige typer varmekilder og finde ud af, hvilken der vil passe bedst til dig og lige præcis dit hjem. 

Du kan vælge mellem en lang række af varmekilder. Det kan være alt lige fra jordvarme til træpiller eller noget helt tredje. Så hvilken en skal du gå med? Det kan vi ikke svare dig på. Derfor får du her i stedet et overblik over forskellige typer varmekilder.

Forskellige typer varmekilder

  • Jordvarme – Jordvarme betegnes som værende den mest effektive type varmekilde. Til gengæld er det langt fra den billigste, så det er værd at have in mente.
  • Træpillefyr – Du kan også vælge at have et træpillefyr. Har du sådan et pillefyr, skal du bruge træpiller til at fyre op med. Det er vigtigt, at du køber træpiller i en god kvalitet. Træpiller er meget mere miljøvenlige end eksempelvis olie. Derudover er de også billigere.
  • Oliefyr – Et oliefyr er en anden løsning. Her fyrer du op med olie i stedet for træpiller. Dog er oliepriserne høje, så det er ikke billigt at have et oliefyr. Desuden er olie ikke særlig miljøvenligt.
  • Naturgas – Ønsker du at varme dit hjem op ved brug af naturgas, er det nødvendigt med et naturgasfyr. Naturgas er ikke en genanvendelig energikilde, men det er langt bedre for miljøet end for eksempel olie.