Bliv klogere på nutidens termoruder og energiruder

Skal du have udskiftet vinduerne i din bolig? Eller måske skal du i gang med nybyggeri? Så bør du kigge nærmere på termoruder. Uanset hvad grunden er til, at du skal bruge termoruder, så er det altid rart at have en viden omkring disse ruder inden, du køber dem. Her kan du få et indblik i, hvad termoruder er for noget.

Hvad er termoruder og energiruder?

Termoruder har altid bestået af enten to eller flere lag glas, som er samlet omkring en afstandsprofil. I løbet af den tid, der har været termoruder på markedet, er de blevet udviklet således, at de er blevet endnu bedre. 

Når det kommer til termoruder og energiruder, er det næsten det samme, da en energirude blot er en termorude med energiglas. Termoruder og energiruder har altså den samme opbygning. 

Dog har en energirude en tynd belægning, som gør det muligt at slippe mere varme ind i huset, end der slipper ud. Sidst men ikke mindst er hulrummet i en energirude blevet fyldt med en gasart i form af argon eller lignende. Denne gasart isolerer bedre end almindelig luft.

Termoruder med energiglas sparer på energien

Hvis du udskifter dine gamle termoruder på mål med energiruder, kan du spare en hel del på energiregningen. Termoruders isoleringsevne angives med en U-værdi. Jo lavere denne U-værdi er, desto bedre isoleringsevne har ruden, hvilket giver et mindre varmetab. Kort sagt så fyrer du ikke for gråspurvene, hvis du har ruder med en lav U-værdi. Det gør også, at du skåner miljøet.