Sådan får du bedre internet i hjemmet

Vi er på mange måder blevet mere og mere afhængige af internettet i dagens Danmark. Vi streamer, gamer, lytter til musik og socialiserer over internettet, og derfor er det vigtigt med en god og stabil forbindelse. Her i coronatiden har nogle eksamener og undervisning foregået over internettet, og der bliver med andre ord stillet større og større krav til din internetforbindelse. Har du problemer med din internetforbindelse kan det derfor være vældig frustrerende. Det kan i værste fald have store konsekvenser for dit job eller din uddannelse. Derfor får du i de følgende to afsnit et par tips og tricks til, hvordan du kan optimere din internetforbindelse og gøre den mere pålidelig.

Invester i en god router fra Ubiquiti

Routeren er en vigtig faktor, når det kommer til en god og pålidelig internetforbindelse. Her findes der mange gode producenter på markedet, og Ubiquiti er blot én af disse. Ubiquiti producerer dog ikke kun routere men også andre ting, som kan være gavnlige i dit hjem. Det kunne eksempelvis være kameraer fra Ubiquiti. Ubiquiti producerer nemlig også sikkerhedskameraer. Når du skal vælge elektronisk udstyr generelt, kan det være en god ting, at du holder dig til de kendte mærker. På den måde er du nemlig garanteret produkter af høj kvalitet. De ukendte mærker er ofte billigere, men prisen er også bare ofte derefter.

Placer routeren det rigtige sted i hjemmet

En anden vigtig ting i forhold til at optimere internetforbindelsen er placeringen af routeren. Du skal tænke over, hvordan den kan dække dit hjem bedst muligt. Hvis du derudover kan få hævet den lidt op i rummet, er det også en fordel, da det styrker routerens rækkevidde. Hvis du på den anden side kun benytter dig af internettet fra ét rum (eksempelvis et kontor), kan du nøjes med at placere routeren der.