Kom godt videre, når det er tid til at nedlægge dit landbrug

Måske har du i mange år været glad for dit arbejde som landmand. Måske er det først nu, du for alvor kan føle dig fri til at gøre det, du vil. Der kan være mange årsager til, at du er endt hvor du er. Men uanset om det er godt eller skidt for dig, så er det vigtigt, at du ved, hvordan du kommer godt videre, når det er tid til at nedlægge dit landbrug.

Få den rigtige forsikring

Hvis du vil blive boende på ejendommen, er det vigtigt, at du får den rigtige forsikring. Derfor bør du købe en landboforsikring til nedlagte landbrug. På den måde får du nemlig den optimale sikring i lige netop din situation.

Der vil gælde nogle andre ting, nu hvor du ikke længere driver erhverv på ejendommen. Samtidig skal du dog også have en anden form for sikring, end hvad du kunne få med almindelig boligforsikring.

Find ud af, hvad der nu skal ske

Det kan godt være, at du ikke længere skal drive dit eget landbrug. Derfor behøver det dog ikke at betyde, at din tid som landmand behøver at være helt forbi. Det er dog nu, du skal tage stilling til, hvad der skal ske for fremtiden.

Undersøg dine muligheder for at finde arbejde inden for din branche, hvis det er det, der er din plan. Det kan være en stor fordel at gøre dette, inden du endelig drejer nøglen om.

Hvis fremtiden er mindre sikker for dig, kan det også være en god idé at overveje, om du skal gå en anden vej. Du kan eksempelvis give dig selv flere muligheder ved at tage en efteruddannelse. På den måde kan du specialisere dig og få kompetencer, der vil kunne bruges i dit næste arbejde.