Gør dit sommerhus sikkert

Sommerhus med møbler

Hvis dit sommerhus ofte står tomt, er det en god idé at sikre det på bedste vis. Det kan nemlig betyde, at eventuelle indbrudstyve undgår dit sommerhus og i stedet vælger et sted, der er mindre sikret. Men hvordan kan du sikre dit sommerhus, så du kan forlade det med ro i maven?

Lad som om at der er liv i sommerhuset

Indbrudstyve holder ofte øje med et sommerhus i et par dage, inden de vælger at slå til. Det er derfor en god idé at få det til at se ud som om, at et sommerhus er beboet. 

Dette kan du eksempelvis gøre ved at bruge en automatiseret lystimer. Du bør indstille timeren til at tænde og slukke for lyset og anden elektronik på specifikke tidspunkter om dagen samt om aftenen. 

Udendørs kan du vælge at montere lamper med en lyssensor. Dette kan også snyde en indbrudstyv til at tro, at der er mennesker i huset. 

Sikring af døre og vinduer

Du bør ydermere sørge for, at det er så besværligt som muligt for en indbrudstyv at komme ind i dit sommerhus. Det kan du blandt andet gøre ved at montere solide låse på alle sommerhusets døre. 

Vælger du at sætte en låsecylinder på inder- og på ydersiden af alle døre, får du den mest effektive sikring af dørene.

Hvert vindue bør desuden blive sikret med en vinduessikring. Gør du dette, vil det være langt mere besværligt for en indbrudstyv at få adgang til dit sommerhus.