Hvad er skandinavisk design egentlig?

Skandinavisk indretning og design har efterhånden vundet indpas verden over. Den skandinavisk inspirerede indretningsmetode er et stort marked, og herhjemme jubler vi over, at resten af verden er så investeret i vores indretningsform og i vores møbeldesignere. Men har du egentlig styr på, hvad skandinavisk design egentlig dækker over?

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad skandinavisk design vil sige, så kan du blive klogere her, hvor du får adskillige kendetegn for skandinavisk design!

Brændeovn og gulv af træ

Hvis du gerne vil forstå dig på Interiør i skandinavisk design, skal du vide, at hygge og rene linjer er lige sagen. Derfor vil du også være nødt til at have en brændeovn! For familien vil brændeovnen være samlingspunktet i stuen. Her kan man varme sig, lukke øjnene og lytte til pejsens knitrende lyde, mens Hans Phillips bløde stemme trænger ud gennem højtalerne. Ahh… det bliver ikke meget mere dansk, vel?

Desuden elsker vi trægulve i Skandinavien. Det er det naturlige og rå look, som træet giver, der begejstrer skandinaverne. Derfor er mange af de skandinaviske møbler ligeledes lavet i træ, og der sættes en stor ære i at eje møbler af de helt rette typer af træ.

Lys og pynt

I skandinavisk design foretrækkes rene linjer, og skal der pyntes, er det ofte pyntegenstande af glas, såsom Lyngbyvaser, eller af træ, såsom Kay Bojesen-figurer. Ellers får lamper og stearinlys lov til at fylde rundt omkring i indretningen. Lyskilder kan vi skandinaver næppe få nok af. En brændeovn er slet ikke nok. Små lampe, der kan lyse op i krogene, fyrfadslys i vindueskarmene og på reolen er små elementer, der alle tilfører en hyggelig stemning til et rum. Og hvis der er noget, Skandinaverne har patent på, så må det være hyggen!

Du er forhåbentlig blevet lidt klogere på, hvad skandinavisk design og indretning dækker over!