En guide til at skabe orden i huset

Roder dit hus for meget? Og synes du, at det er svært at holde styr på alt det daglige derhjemme, imens du på samme tid skal balancere dit arbejds- og sociale liv? Dette er en guide til dig, som gerne vil have lidt mere styr på tingene hjemme i huset og som gerne vil have nogle råd til hvordan de kan komme i gang. Dette gælder også dig, som føler at du bærer alle opgaverne i hjemmet og ønsker at familien skal hjælpe lidt mere til i hverdagen. Læs med nedenfor, hvis du vil et skridt tættere på en husholdning som kører glat derudaf.

Planlæg din dag og aktiviteter synligt

Når man er flere i familien, som bor under samme tag, kan det være en fordel at planlægge alt det praktiske sammen og ikke mindst synligt for hinanden. Dette kan f.eks. gøres ved at hænge et whiteboard op, hvorpå f.eks. madplaner og praktiske opgaver i hjemmet som f.eks. støvsugning, vasketøj mm. kan skrives på og tildeles forskellige medlemmer af husholdningen på systematisk vis. Et whiteboard kan også bruges til at efterlade beskeder til hinanden, så alle kan se dem, når de går forbi. Størrelsen på dit whiteboard vil afhænge af i hvor høj grad du planlægger at benytte det.

Hav forskellige roller i husholdningen

Når det kommer til at fordele roller i huset og snakke om, hvem der skal lave hvad, kan der hurtigt opstå sure miner. Men, prøv på diplomatisk vis at finde frem til, om der er nogle der nyder noget mere end andet og fordel herefter – alternativt kan opgaverne gå på skift hver uge, så ingen kan føle sig uretfærdigt behandlet.

Vær minimalistisk og fleksibel

At være minimalistisk i denne forstand vil sige at ikke skabe flere opgaver i hjemmet end nødvendigt. Lad være med at have ting, som du ikke har brug for, da dette blot resulterer i mere oprydning.